Το Βιογραφικό μου

biografiko
Ονομάζομαι Κοιλάκου Μαριάννα και ασχολούμαι με τη βιβλιοδεσία επαγγελματικά από το 1998.
Παρακολούθησα μαθήματα βιβλιοδεσίας στη σχολή ΕΛ.ΚΕ.ΔΕ. με την κυρία Φρόσω Γανιάρη, καθώς επίσης παρακολούθησα και σεμινάρια στο κολέγιο Ψυχικού με καθηγητή τον κύριο Νίκο Καραμέτο.
Την πρακτική εξάσκηση έκανα στο βιβλιοδετείο του αείμνηστου Γεράσιμου Χρηστάκη.
Την τεχνική της χρυσοτυπίας την διδάχτηκα από τον βιβλιοδέτη Στέφανο Κολοβούρη.
Επίσης παρακολούθησα μαθήματα συντήρησης χαρτιού στη Σχολή ΙΕΚ ΠΕΤΡΑ και μικτές τεχνικές στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «ΜΟΡΦΕΣ».
Το 2017 παρακολούθησα για 8 μήνες διάφορες τεχνικές βιβλιοδεσίας Δυτικού τύπου και Βυζαντινής βιβλιοδεσίας στο κέντρο Διά Βίου Μάθησης “ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ“.
Από το 1998 εργάζομαι ως βιβλιοδέτης στο εργαστήριο μου που βρίσκεται επί της οδού Χαρ.Τρικούπη 38 στην Αθήνα.
shop2Το ενδιαφέρον και η απασχόλησή μου με την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία πηγάζει από την αγάπη και το σεβασμό που τρέφω για το βιβλίο. Πιστεύω ότι ένα καλλιτεχνικά δεμένο βιβλίο σε προκαλεί να το διαβάσεις. Η αίσθηση ενός βιβλίου που φαίνεται από την απεικόνιση στο εξώφυλλο των ανάγλυφων, σκαλιστών παραστάσεων και άλλων μορφών τέχνης, όπως η ζωγραφική, η πυρογραφία κλπ, αποτελεί ερέθισμα για τον αναγνώστη. Τέλος η καλλιτεχνική βιβλιοδεσία συμβάλλει και στη διατήρησή του σε καλή κατάσταση, αφού οι σελίδες του μένουν αναλλοίωτες για πολλά χρόνια.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3611714 και 697-4062070

shop3